Högfrekvent Threapy i detalj

Högfrekvent terapi i detalj
Allt du behöver veta om högfrekvens terapi.
Högfrekvens terapi är en populär hudvårdsteknik som används för att behandla en mängd olika tillstånd så som akne och förstorade porer. Släta ut fina linjer och få bort rynkor och svullna mörka ögon.

För att till fullo förstå begreppet högfrekvens terapi är det bra att lära sig om vetenskapen bakom dess skapande och de fördelar det har när det används på din hud.

En kort historik över högfrekvensbehandling
Den första högfrekvensapparaten utvecklades i slutet av 1800-talet av den berömda forskaren Nikola Tesla och kallades Violet Ray. Den har ett antal funktioner men innan de "moderna" antibiotika uppfanns användes den till stor del för medicinska ändamål, t.ex. vid behandling av halsfluss och andra infektioner och för att påskynda läkning av sår.

Den franske biofysikern Jacques-Arsène d'Arsonval gjorde också ett tidigt arbete inom området elektroterapi. År 1892 introducerade han användningen av högfrekventa strömmar för att behandla hud- och slemhinnesjukdomar. Högfrekvens kallas traditionellt för "D'Arsonval högfrekvens" eller "Tesla-strömmen".

På 1970-talet upptäckte europeiska salonger de kosmetiska och läkande fördelarna med högfrekvent elektrisk stimulering på huden och 1980 började tekniken användas i stor utsträckning i Nordamerika av hudvårdspersonal. Högfrekvenstekniken ansågs vara en mycket säker och icke-invasiv metod för hudföryngring och blev snabbt erkänd som den ledande behandlingen för många hudproblem allt från akne, rynkor och håravfall.

Den vetenskapliga grunden
Alla högfrekventa ansiktsmaskiner fungerar genom att en högfrekvenselektrod av glas används för att behandla olika konturer i ansiktet och på kroppen. När den appliceras på hudytan passerar en mild elektrisk ström genom den neon- eller argongasfyllda glaselektroden vilket får den att avge en subtil glöd och ett surrande ljud. Beroende på vilken inert gas de är fyllda med avger elektroderna antingen ett neonrött/orange eller violett/blått ljus. Traditionellt behandlas acnebenägen hud med violett ljus och åldrande hud med rött ljus, men nya studier visar att båda är effektiva oavsett hudvårdsproblem.

Under högfrekvensbehandlingen produceras anrikade syremolekyler som skapar en antibakteriell verkan och en "naturlig" termisk vävnadsuppvärmning. Denna reaktion hjälper dina blodkärl att transportera bort toxiner samtidigt som cellerna i din hud berikas med näringsämnen och återfuktande volym. Detta skapar i sin tur en ökad blodcirkulation och cellförnyelse som stöder ökade nivåer av kollagen och elastin. Redan efter en behandling får huden en känsla av omedelbar energi och blir märkbart mjukare.

Högfrekvensbehandling har visat sig vara effektivt på nästan alla hudskador, från akne och brännskador till vaxningsprocedurer och munsår. Ansiktsbehandlingar med högfrekvens anses vara en säker, skonsam och terapeutisk metod för hudföryngring som snabbt läker och återställer hudens hälsa.

Vad är högfrekvens bra för?
Högfrekvens ökar syretillförseln till huden, vilket förbättrar hudens övergripande struktur, ton och lyster samt hjälper till att behandla akneproblem. Allt detta främjar kollagenstimulering och elastinproduktion vilket ger ett fastare och mer ungdomligt utseende. De svängningar som högfrekvensen ger upphov till hjälper till att dränera lymfsystemet och jämnar ut överflödig vätska.

Dödar högfrekvens bakterier?
Högfrekvens syresätter hudytan och dödar acne bakterier och stimulerar cirkulationen som hjälper till vid avgiftning. Drar samman blodkärlen och minimerar röd inflammerad hud. Denna typ av behandling kan också hjälpa till att krympa porerna och minska tecken på åldrande och stoppa ihållande akne.

Vad är en högfrekvent ansiktsbehandling?
Högfrekvensbehandling används för att behandla och förebygga envis akne, krympa förstorade porer, minska uppkomsten av fina linjer och rynkor, avlasta svullna ögon, bleka mörka ringar i ögonen och även föryngra hårbotten och ge näring åt hårsäckarna för en sundare hårväxt.

Högfrekvensbehandling anses vara en tidlös och viktig hudföryngrande behandling inom hudvårdsindustrin, och stimulerar cellförnyelse och hjälper till att förbättra hudvårdsprodukternas penetration och absorption genom att försiktigt värma upp hudens vävnader.

Den säkra och skonsamma oscillerande och syresättande effekten av högfrekvent elektrisk ström har visat sig förbättra blodcirkulationen öka kollagen- och elastinproduktionen, eliminera toxiner och akneframkallande bakterier, uppmuntra lymfatisk dränering, exfoliera döda hudceller och förbättra absorptionen av hudvårdsprodukter. Den primära effekten av högfrekvent ström är termisk (värmeproducerande) och kännetecknas av en hög svängningshastighet. På grund av den snabba svängningshastigheten orsakar högfrekvens inte muskelsammandragningar - istället fungerar den enligt principen för hudtoning.

Hur fungerar högfrekvens?
Högfrekventa ansiktsmaskiner arbetar tillsammans med högfrekvenselektroder som är tillverkade av klart härdat glas och finns i en mängd olika former och storlekar för att underlätta behandlingen av olika konturer i ansiktet och på kroppen. När högfrekvenselektroden är ordentligt införd i högfrekvenshandstycket genereras en mild elektrisk växelström av högfrekvensmaskinen som sedan passerar genom den anslutna glaselektroden vid kontakt med huden. Denna kontakt antänder den inerta gasen i elektroden som producerar läkande elektrisk ljusenergi och instabilt syre som omedelbart omvandlas till renande ozon. Med andra ord, när den elektriska strömmen blandas med luften utanför elektroden fyller den huden med föryngrande syremolekyler och en terapeutisk zappande eller stickande känsla upplevs.

Vid behandling av åldrande hud stramar och tonar högfrekvent ström upp huden genom att orsaka en omedelbar cirkulationsökning i huden samt en subtil uppvärmning av vävnaden. Dessa funktioner orsakar en mycket säker och naturlig sammandragning av de underliggande blodkärlen och små muskelgrupper. Utvidgningen av de underliggande kärlen driver bort gifter, medan cellerna njuter av en fest med ökade näringsämnen och återfuktande volym. Resultatet är en ökad blodcirkulation och cellförnyelse samt ökad produktion av kollagen och elastin som mjukar upp och slätar ut rynkor, minskar porstorleken och förbättrar hudens övergripande struktur.

Appliceringen av högfrekvent ström på huden främjar också en naturlig rengöring och antibakteriell verkan som hjälper till att behandla befintlig akne och förhindrar uppkomsten av ny akne. Personer med cystisk akne kommer att ha stor nytta av den djupt penetrerande bakteriedödande effekten av högfrekvens. Huden känns omedelbart energisk, rosig, fast, fräsch och märkbart mjukare - även efter bara en behandling. De berikade syremolekylerna som produceras av högfrekvensmaskiner är säkra och har visat sig vara effektiva för att hjälpa till att läka och återställa hudens hälsa. Högfrekvens används för att behandla en rad olika problem från hudförändringar så som akne, vaxningsprocedurer och munsår. Vanliga behandlingsområden är ansikte, hals och hårbotten, men högfrekvens kan även användas på hela kroppen, inklusive ryggen.

De viktigaste skillnaderna mellan orange och violetta högfrekvenselektroder.
Högfrekvenselektroder av hög kvalitet är vanligtvis tillverkade av härdat glas och fyllda med antingen  1) argongas som ger ett subtilt violettfärgat sken eller 2) neongas som ger ett orangefärgat sken. Högfrekvenselektroden fungerar som en säker ledare för strömmen. Högfrekvens är en underbar holistisk behandling som erbjuder en mängd fördelar för många hudvårdsproblem, allt från akne till rynkor.

Elektrodfärg inertgastyp avsedd användning

Orange Neon För behandling av åldrande hud, hårbotten och hår
Violet Argon För behandling av akne, hårbotten och hår
Den violetta elektroden används traditionellt av professionella hudterapeuter för att behandla aknebenägen hud. En extremt liten mängd ultraviolett ljus avges när den violetta elektroden kommer i kontakt med huden. Sådan kortvarig och låg UV-exponering anses vara mycket säker (skadar inte huden) och ger utmärkta antibakteriella och läkande fördelar.
De orange elektroderna används i allmänhet vid behandling av åldrande hud eftersom de sägs leda mer värme till behandlingsområdet, vilket främjar blodcirkulationen, uppmuntrar cellulär omsättning och förbättrar produktpenetrationen.

Om former och storlekar på högfrekvenselektroder: Grunderna
Högfrekvenselektroder finns i en mängd olika praktiska former och storlekar för att underlätta behandling av olika områden i ansiktet och på kroppen.

Vilka är fördelarna med högfrekvensbehandling?
Högfrekvent ansiktsbehandling är ett säkert och skonsamt alternativ till dramatiska plastikkirurgiska ingrepp, laserbehandling, kemisk peeling, kollagen- och botoxinjektioner och andra invasiva hudföryngringsprocedurer. När högfrekvens används i anti-aging-syfte kan resultaten variera beroende på individ och hudtyp de är gradvisa och uppstår inte över en natt! Även om högfrekvens har visat sig ge en omedelbar och tillfällig lyftande effekt kan fortsatt daglig applicering ge mer  långsiktiga och varaktiga resultat. Intressant nog har många aknepatienter funnit förbättringar i sin hy efter bara några dagars användning.

1) En förbättring av akne

Ibland kan kroppen bli immun mot vissa akne mediciner om de används under en längre tid. I kombination med en effektiv aknebehandlingslotion håller regelbunden applicering av högfrekvens aknen borta långt efter att andra dyra mediciner och behandlingar kan misslyckas. Hög frekvens rengör försiktigt huden från akne-orsakande bakterier och oönskade toxiner samtidigt som huden blir mer mottaglig för akne lotioner, krämer och andra hudbehandlingsprodukter

2) En minskning av förstorade porer och pormaskar

Vid regelbunden användning kan högfrekventa ansiktsbehandlingar vara mycket effektiva för att minska storleken på förstorade porer, mjuka upp huden, kontrollera överflödig talgproduktion och eliminera förekomsten av pormaskar. Den mjuka sprayen av syremolekyler som produceras av högfrekvensströmmen minskar förstorade porer genom att tränga djupt ner i roten av det drabbade området och rensa ut oönskade skräp och toxiner så att poren snabbt kan återfå sin naturliga storlek igen

3) Mjukgörande av fina linjer, rynkor och slapp hud

Den oscillerande effekten av hög frekvens kan öka blodcirkulationen, vilket i sin tur ger näring åt hudens yta och förnyar underliggande celler. Den producerar också en berikad form av syre, vilket kan ge huden en fast, ungdomlig och livfull lyster. Det kan minska uppkomsten av fina linjer och rynkor, strama åt dubbelhakor och jowls och förbättra hudens övergripande struktur och ton genom att främja ökad kollagenproduktion

4) Minskad svullnad i ögonen

Den pulserande "syresättningen" som åstadkoms av högfrekvent ström hjälper till att dränera lymfsystemet och skingrar överflödig vätska samtidigt som blodcirkulationen ökar. Resultatet är en minskning av uppkomsten av trånga, trötta och svullna ögon. Högfrekvens hjälper också huden att mer effektivt absorbera hudvårdsprodukter och därmed förlänga deras effektivitet.

5) En blekning av mörka ögoncirklar

Ny vetenskaplig forskning har visat att orsaken till allvarliga mörka ringar i ögonen är trasiga kapillärer som har läckt ut hemoglobin vilket skapar en rödblå pigmentdepå under ögonen. Högfrekvens skapar ett cirkulationsrus i området och  tränger djupare in i hudvävnaden. Användning av högfrekvens kan vara mycket effektivt för att bleka mörka ringar under ögonen vilket resulterar i ett fräschare, ljusare och mer ungdomligt utseende.

6) En förbättring av utseendet på celluliter

Vid regelbunden användning kan högfrekvensbehandling vara mycket effektiv för att minska uppkomsten av celluliter när den används tillsammans med en kvalitetscellulitprodukt. I åratal har hudvårdsindustrin förlitat sig på samma högfrekventa, syremolekylproducerande teknik för att hjälpa till med lymfatisk dränering som försiktigt exfoliera huden, öka blodcirkulationen, hjälpa till med produktionen av kollagen och elastin och främja en hälsosam cellmetabolism. Resultatet: mjukare, fastare och mer förfinad hud.

7) Hälsosammare hårväxt

Genom sin snabba svängning förbättrar högfrekvent ström näringsprocessen och exfolierar försiktigt huden, främjar lokal blodcirkulation, stimulerar lokal körtelaktivitet, tillför värme till området vilket är lugnande för nervsystemet vilket förbättrar avsevärt hårbottenen för en bättre hårväxt